Nieuws 2009

Kasteel Gemert: 'Parel aan Biesense kroon'

Boek kasteelGEMERT - Provinciebestuurder Brigite van Haaften-Harkema (CDA) heeft woensdag 2 december het eerste exemplaar van een nieuw boek over kasteel Gemert op het gemeentehuis van Gemert-Bakel in ontvangst genomen met de titel 'Soevereine Heerlijkheid Commanderij Gemert'. Een exemplaar werd tevens overhandigd aan pater Delisse. Hij nam het boek namens de huidige bewoners, de Congregatie van de Heilige Geest, in ontvangst. Het boek is geschreven door historicus Ton Thelen in samenwerking met andere auteurs.

Lees meer...

Advies: teken intrekkingsverklaring rechtbank

brief rechtbankDEN BOSCH - Mensen die een beroepschrift hebben ingediend tegen de bouwplannen tegenover het kasteel hebben deze week allemaal een brief van de rechtbank ontvangen, waarin staat dat de gemeente Gemert-Bakel de verleende monumentenvergunning voor Het Convent heeft ingetrokken. Bij deze brief zat een zogeheten 'Intrekkingsverklaring'. Stichting Schoorswinkel adviseert alle bezwaarmakers om de intrekkingsverklaring te ondertekenen en terug te sturen naar de rechtbank.

Lees meer...

Toon karakter, zet in op cultureel erfgoed

Toon karakter. Zet in op cultureel erfgoedAMSTERDAM - De Erfgoedstem heeft op 14 oktober de Ergoedagenda uitgebracht. De notitie draagt de naam 'Toon karakter. Zet in op cultureel erfgoed' en bevat vier praktische aanbevelingen over de wijze waarop gemeenten de waarde van het cultureel erfgoed optimaal kunnen laten renderen.
 

Lees meer...

Ontwerp casco restauratie Kasteel Gemert ter inzage

restauratie kasteelGEMERT - Van 12 oktober tot en met 23 november 2009 ligt op het gemeentehuis van Gemert-Bakel de ontwerp monumentenvergunning ter inzage voor de casco restauratie van het kasteel. De vergunning heeft betrekking op de restauratie van de hoofdgebouwen van het kasteel. Hieronder vallen onder meer het poortgebouw, donjon, voorburcht (Jezuïtenvleugel) en de hoofdburcht.
 

Lees meer...