Nieuws 2011

Kasteel en omgeving officieel aangewezen als 'Historische Buitenplaats'

Kaart RCEAMERSFOORT -  De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft het kasteelcomplex, de ommuurde tuin tegenover het poortgebouw en landerijen op 27 december officieel aangewezen als “Historische Buitenplaats”. Het kasteelcomplex was al langer een Rijksmonument; nu staat ook de omgeving onder bescherming van de Monumentenwet.

Lees meer...

Poortgebouw kasteel Gemert in de steigers

Poortgebouw in de steigersGEMERT –  Het poortgebouw van kasteel Gemert staat momenteel in de steigers. Ook andere delen van het kasteelcomplex zijn momenteel niet bereikbaar vanwege een grondige restauratie. Deze is mogelijk dankzij een subsidie van 600.000 euro van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in het kader van het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten (Brim). Het is een van de hoogste bedragen die de RCE dit jaar heeft toegekend voor behoud van rijksmonumenten in de provincie Brabant. Ook de provincie heeft een aanzienlijk bedrag uitgetrokken voor de restauratie. De werkzaamheden nemen nog geruime tijd in beslag.

Lees meer...

Problemen Moeskops en Van de Moesdijk steeds groter

Toren voorburcht kasteelEINDHOVEN - Volgens het Eindhovens Dagblad stapelen de financiële problemen rond de Eindhovense vastgoedbeleggers Moeskops en Van de Moesdijk zich op. Behalve ABN Amro heeft nu ook de Deutsche Hypotheken Bank in Hannover beslag laten leggen op het kantoor van de vastgoedmaatschappij Straet Holding aan de Stratumsedijk en op appartementen aan de Gerretsonlaan in Eindhoven. Daarnaast heeft een andere (naar verluidt Nederlandse) bank voor miljoenen aan aanvullende garanties geëist. In het artikel wordt niets gezegd over een mogelijk bod van Moeskops op het kasteel. Lees verder: Eindhovens Dagblad

Site met overzicht historische buitenplaatsen

Historische BuitenplaatsenHEEMSTEDE - Stichting Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012 heeft een website gelanceerd met daarop alle beschermde Complex Historische Buitenplaatsen in Nederland. Een van de genoemde locaties is het kasteel Gemert. Het overzicht is gekoppeld aan een kaart op Google Maps, zodat een mooi overzicht wordt verkegen van de ligging van alle historische buitenplaatsen. Een dergelijk overzicht bestond nog niet.

Lees meer...