GEMERT - 'Het bestuur van heemkundekring De Kommanderij Gemert is zeer verheugd en kan volledig instemmen met de alternatieve plannen (als tegenhanger van de plannen van projectontwikkelaar Vesteda) om het kasteel onder te brengen in een nieuwe stichting onder de naam Internationaal Coöperatief Centrum'. Dat schrijft het bestuur in een recente editie van Heemberichten, het ledenblad van de heemkundekring.

GEMERT - Mensen die de petitie voor het plan van het Internationaal Coöperatief Centrum graag willen ondertekenen, maar die niet over internet beschikken, kunnen de petitie gebruiken die vrijdag 4 januari (pagina 5) én vrijdag 28 december (pagina 9) is afgedrukt in het Gemerts Nieuwsblad . Daarbij staan ook een aantal inleveradressen bij gepubliceerd. U kunt eventueel ook deze printversie van de petitie gebruiken.

GEMERT - Heemkundekring De Kommanderij houdt donderdag 10 januari een extra ledenvergadering in het Boerenbondsmuseum aan de Pandelaar in Gemert. Op de agenda staat een presentatie en toelichting op de toekomstplannen voor het kasteel door het Internationaal Coöperatief Centrum. De bijeenkomst begint 20.00 uur.

GEMERT - Vindt u het een goed plan dat Stichting Internationaal Coöperatief Centrum (ICC) op het kasteel een opleidingsinstituut, hotel, restaurant, expositieruimten plus woonruimte voor de paters wil gaan vestigen? Plaats dan nu uw handtekening onder de petitie.

GEMERT - Stichting Internationaal Coöperatief Centrum (ICC) heeft haar plannen ontvouwd over de toekomst van het kasteel op een eigen website: www.icc-kasteelgemert.nl. Op deze site treft u informatie aan over de herontwikkelingsplannen voor het meer dan 600 jaar oude Gemertse kasteel.

­