GEMERT - Beleggingsfonds Vesteda gaat in het kasteel van Gemert ongeveer 35 luxe zorgappartementen realiseren. Het is de bedoeling dat de congregatie van de H. Geest eigen zorgwoningen krijgt recht tegenover de ingang van het kasteel. Vesteda koopt het kasteel van de paters en neemt ook de kosten voor restauratie van de buitenkant van de monumentale gebouwen voor haar rekening. Dat hebben congregatie en gemeente Gemert-Bakel 20 april bekend gemaakt tijdens een gezamenlijke persconferentie.

Volgens opgave van Vesteda investeert het beleggingsfonds tussen de vijftien en twintig miljoen euro in het project. Het kasteel en omliggende landerijen beslaan circa tien hectare. De gemeente wil de gronden rondom het kasteel graag overnemen. Het is de bedoeling dat het kasteelterrein een open gebied blijft.

Het park rondom het kasteel blijft overdag toegankelijk voor publiek, zo is volgens de gemeente met Vesteda afgesproken. Vesteda wil in de ommuurde tuin tegenover het kasteel, dertig patiobungalows bouwen die in eerste instantie bedoeld zijn voor de leden van de congregatie. Daarna zouden deze woningen in aangepaste vorm ook voor andere ouderen beschikbaar kunnen komen.

­