GEMERT - Het voornemen van de Congregatie Paters van de H. Geest om het kasteel te verkopen aan beleggingsmaatschappij Vesteda heeft voor nogal wat beroering gezorgd binnen de Gemertse gemeenschap. Om bewoners, omwonenden en andere  belanghebbenden de gelegenheid te geven hun bezorgdheid, wensen en/of visie te uiten over deze plannen, is dit onafhankelijk, digitaal forum geopend.

Dit forum is tot stand gekomen met medewerking van Heemkundekring De Kommanderij Gemert. Het bestuur hoopt dat dit initiatief zal bijdragen aan een open en redelijke discussie over de toekomst van 'ons kasteel'. Het kasteel is weliswaar eigendom van de Congregatie van de H. Geest. Maar daarnaast vormt het kasteel ook de kern van het cultuurhistorisch erfgoed van Gemert. Die functie raakt dus niet alleen de direct belanghebbenden, maar de hele Gemertse gemeenschap.

In het forum zijn diverse discussies geopend. Bezoekers kunnen onder meer hun mening geven aan de hand van stellingen in de volgende rubrieken: 'Heemkundekring De Kommanderij Gemert', 'Paters H. Geest', 'Rol van het college', 'Inspraak', 'Bouwen (en parkeren) tegenover het kasteel', en 'Vesteda & het kasteel'. Om actief deel te kunnen nemen aan dit forum dient u zich eerst te registreren. Dat is een uiterst simpele handeling die slechts enkele seconden tijd vergt. Klik daarvoor op de volgende pagina op het knopje 'registreren'.

NB Dit forum is niet meer beschikbaar.

­