GEMERT - De visie over Gemert-West kan - ondanks de vele discussies en gevoelige punten - voorgelegd worden aan de gemeenteraad om die vast te stellen.Die conclusie trokken de raadsleden en burgerraadsleden nadat de visie woensdagavond in een opiniërende raad is besproken, aldus meldt het Eindhovens Dagblad vandaag.

Opvallend is dat de zogenoemde rode contouren - waarin bebouwing toegestaan zou kunnen worden in de kasteelomgeving en met name in de ommuurde tuin - niet aangepast zijn na vele protesten en inspraak door omwonenden en andere burgers. Wethouder Harrie Verkampen legde woensdagavond die beslissing uit: "Het college zag vooralsnog geen reden om de visie naar aanleiding van de verschillende meningen aan te passen."

In de opiniërende raad bleek de ommuurde tuin opnieuw een gevoelig item. Met name de coalitiepartijen Dorpspartij en het CDA gaven duidelijk aan dat ze nog geen standpunt in willen nemen over de ommuurde tuin. "De visie sluit niets uit", gaf CDA'er Huub van Hout aan. Daarmee wilde hij zeggen dat hij geen reden ziet om de visie niet vast te stellen, ook al zou er uiteindelijk niet in de ommuurde tuin gebouwd mogen worden. "We wachten graag die discussie over een paar weken af", reageert Thea Bevers-Van Vijfeijken (Dorpspartij).

Ook wethouder Harrie Verkampen hamerde erop dat er in een visie niets in beton wordt gegoten. "We geven simpelweg aan wat in grote lijnen voor de toekomst opties zijn. We gaan pas iets vastleggen als we het over bestemmingsplannen hebben." Door de visie over de westrand van Gemert nu vast te stellen, kunnen twee andere gebieden wel vooruit, volgens de wethouder.

Jan van Hoof, één van de leden van de initiatiefgroep die zich hevig verzet tegen bouw in de ommuurde tuin, gaf na de raadsvergadering duidelijk aan dat deze kwestie volgens hem maar één kant op gaat. "Dit wordt een gang naar de Raad van State."

­