AMERSFOORT -  De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft het kasteelcomplex, de ommuurde tuin tegenover het poortgebouw en landerijen op 27 december officieel aangewezen als “Historische Buitenplaats”. Het kasteelcomplex was al langer een Rijksmonument; nu staat ook de omgeving onder bescherming van de Monumentenwet.

GEMERT –  Het poortgebouw van kasteel Gemert staat momenteel in de steigers. Ook andere delen van het kasteelcomplex zijn momenteel niet bereikbaar vanwege een grondige restauratie. Deze is mogelijk dankzij een subsidie van 600.000 euro van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in het kader van het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten (Brim).

EINDHOVEN - Volgens het Eindhovens Dagblad stapelen de financiële problemen rond de Eindhovense vastgoedbeleggers Moeskops en Van de Moesdijk zich op. Behalve ABN Amro heeft nu ook de Deutsche Hypotheken Bank in Hannover beslag laten leggen op het kantoor van de vastgoedmaatschappij Straet Holding aan de Stratumsedijk en op appartementen aan de Gerretsonlaan in Eindhoven.

HEEMSTEDE - Stichting Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012 heeft een website gelanceerd met daarop alle beschermde Complex Historische Buitenplaatsen in Nederland. Een van de genoemde locaties is het kasteel Gemert. Het overzicht is gekoppeld aan een kaart op Google Maps, zodat een mooi overzicht wordt verkegen van de ligging van alle historische buitenplaatsen. Een dergelijk overzicht bestond nog niet.

AMERSFOORT / GEMERT – De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft 600.000 euro subsidie toegezegd voor restauratie van het kasteel in het kader van het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten (Brim). Het is een van de hoogste bedragen die de RCE dit jaar toekent voor behoud van rijksmonumenten in de provincie Brabant. Alleen Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk, de St. Anthonius Abt-kerk in Riel en de R.K. St. Anthoniuskerk in Breda krijgen net iets hogere bedragen.

­