ED: 'Vijf partijen in beeld voor kasteel'

GEMERT - Het Eindhovens Dagblad meldt dat er naast Stichting Internationaal Coöperatief Centrum (ICC) Kasteel Gemert en projectontwikkelaar Arcadis nog drie andere partijen bezig zijn met de ontwikkeling van een plan voor het kasteel. Welke partijen dat zijn, wordt niet in het bericht vermeld. De krant weet wel te melden dat de Congregatie paters van de Heilige Geest voor 1 mei een definitief besluit zouden nemen over de toekomst van het kasteel.
 
Volgens de financieel adviseur van de paters, Theo Naus, is de termijn op verzoek van een van de partijen met een maand verlengd. Wie die drie nieuwe partijen zijn, kan Naus op dit moment niet zeggen. "Het zijn plannen waar onderling best wat verschillen in zitten. In elk geval moeten de wensen van de paters voldoende in de plannen terugkomen", zegt Naus in het Eindhovens Dagblad.

Projectleider Jan Kerkhof van het ICC laat weten nog volop bezig te zijn met de uitwerking van het plan om op het kasteel een coöperatief opleidingscentrum annex conferentiecentrum te vestigen. "Deskundigen zijn in elk geval van mening dat ons plan exploitabel is. Nu de banken nog", aldus Kerkhof.

Hij meldt verder dat het bestuur van Stichting ICC verschillende keren met vertegenwoordigers van Arcadis heeft gesproken. Dat betekent volgens Kerkhof niet dat beide partijen samen aan een plan werken. "Arcadis werkt in feite aan twee plannen: een voor het kasteel zelf en een voor het hele gebied, dus ook het terrein buiten de grachten. Maar vooral in dat laatste plan zullen wij niet snel participeren, want om dat rendabel te maken moet je al snel aan bouwactiviteiten denken. En dat zien wij niet zitten."
 
Bron: Eindhovens Dagblad