‘Coöperatief Centrum met hotel meest kansrijk’

poortgebouw kasteelGEMERT – Een Internationaal Coöperatief Centrum in combinatie met horeca en een conferentie- en weekendhotel is het meest kansrijke concept voor het kasteel in Gemert. Die conclusie trekt althans het college van B&W op basis van een ‘haalbaarheidsonderzoek’ dat zij heeft laten uitvoeren door projektontwikkelaar Iris Vastgoedontwikkeling. Dat bericht het Gemerts Nieuwsblad vandaag op haar website.

 

De voorkeursvariant is volgens het gemeentebestuur van Gemert-Bakel aangevuld met ruimte voor basisvoorzieningen voor de Atlantgroep, horeca- en opleidingsfaciliteiten passend bij het concept, toegankelijkheid van het kasteel en de kasteeltuin en ruimte voor cultuurhistorie, recreatie en evenementen. De onderzoekers stellen dat adviezen onafhankelijk experts en positieve berekeningen aantonen dat de exploitatie 'bedrijfseconomisch levensvatbaar is.

 

Meer informatie:

 

Bouwen ommuurde tuin

Uit de presentatie die de leden van de gemeenteraad dinsdag 2 juni achter gesloten deuren te zien kregen, blijkt dat het college van B&W bouwen binnen de ommuurde tuin tegenover het kasteel niet uitsluit. Volgens de plannen wordt vooralsnog uitgegaan van 'parkeren binnen de muren'.

 

Volgens het Gemerts Nieuwsblad neemt het college van B&W op 9 juni een besluit over de ingediende zienswijzen ten aanzien van het voornemen om een monumentenvergunning te verlenen voor bouwen in de ommuurde tuin. Opmerkelijk genoeg staat er op de website van Gemert-Bakel (vrijdag 5 juni) nog geen enkele informatie over het 'haalbaarheidsonderzoek'.

 

Standpunt SSO & initiatiefgroep

Het bestuur van Stichting Schoorswinkel en Omgeving (SSO) en de daaraan gelieerde initiatiefgroep ‘Geen woonblok achter de muur: houd het kasteel groen en puur!’ wachten op een officiële reactie van het college alvorens met een concrete reactie op het nu naar buiten gebrachte ‘haalbaarheidsonderzoek’ te komen.