Zorgcomplex geeft kasteel totaal ander gezicht

GEMERT - De Congregatie van de H. Geest heeft een ontwerpschets ingediend bij de gemeente Gemert-Bakel voor de bouw van 28 woningen (appartementen) met bijbehorende voorzieningen zoals een refter, communicatiezaal, kapel, kantoorruimten, etc. in de ommuurde tuin tegenover het kasteel. De schets maakt onderdeel uit van de procedure om vrijstelling van het bestemmingsplan te krijgen. De plannen liggen tot vrijdag 22 augustus ter inzage op het gemeentehuis.
 
Hoewel het volgens de beschikbare documentatie geen definitief ontwerp is, geven de plannen wel een indruk wat voor gebouw de Congregatie in de ommuurde tuin denkt te gaan bouwen. Het betreft een aaneengesloten gebouw van merendeels twee bouwlagen in de vorm van een vierkant. Het hoogste punt bedraagt volgens het plan 11 meter. Onderstaande schets van Bureau Van der Laan uit 's-Hertogenbosch geeft een eerste indruk:
 
Het Convent
Op bovenstaande ontwerpschets worden getoond (van boven naar beneden): westgevel (Witte Brug), noordgevel (H. Geestlaan / Kasteellaan), zuidgevel (Hopveld) en oostgevel (Binderseind). Overduidelijk steken de ramen ruimschoots boven de muur uit (in beige weergegeven). Ontwerp: Bureau van der Laan.
 
Plattegrond Het Convent
Plattegrond van Het Convent. Ontwerp: Bureau van der Laan.
 
 
Ruimtelijke onderbouwing met hoogte Convent
 
In de cirkels staan getallen die de hoogten aangegeven van Het Convent. (Bron: Ruimtelijke onderbouwing Congregatie van de H. Geest).
 
{mxc}